Gate Gourmet får opbakning fra amerikanske kunder

 

Det hårdt prøvede Gate Gourmet, har omsider fået en smule medvind og vundet nye kontrakter med amerikanske flyselskaber
De nye repræsentanter i Københavns Lufthavn, Delta og Continental Airlines, kommer nu Gate Gourmet til undsætning. Den hårdt prøvede cateringvirksomhed har vundet kontrakter om levering af flymad på de to selskabers oversøiske ruter, som begynder til maj.
»Det er en cadeau at vinde nye kontrakter, og det viser, at kunderne har tiltro til os,« siger Gate Gourmets nordiske topchef, Amanda Jacobsen.
Dermed har Gate Gourmet vundet et lille slag over konkurrenten LSG Skychef, som senest vandt et slag af de helt store og kaprede storkunderne Maersk og Sterling. Alene tabet af Maersk Air, som fandt sted umiddelbart inden Sterling overtog selskabet, kostede Gate Gourmet et tab på 112 arbejdspladser, og virksomheden har derfor gennem nogen tid stået over for en truende fyringsrunde.
»De nye aftaler retter en del op på situationen, men det udelukker ikke fyringer,« siger Amanda Jacobsen, som endnu ikke har overblik over det endelige antal.


Nyt regnestykke
»Vi regner og regner. Da vi troede, at vi var færdige med at regne, vandt vi Delta og Continental, og så måtte vi starte forfra. Men det er klart, at vi ikke har lyst til at sige farvel til folk,« siger hun.
Continental og Delta åbner til maj daglige ruter til henholdsvis New York og Atlanta, og med de nye aftaler kan Gate Gourmet puste ud for en stund.
Kontrakten med Continental lyder på fire år, mens levering af flymad til Delta ikke er er nærmere tidsbestemt.
Sejren i kampen om flyselskaberne vækker formentlig jubel i moderselskabet Gate Gourmet Northern Europe, som i forbindelse med tabet af Maersk Air måtte sluge et tab på 101 mio. kr. i mistede tilgodehavender. Dertil kommer, at de nordiske aktiviteter i januar fik tilført 90 mio. kr. i frisk kapital.


Dynamisk branche
Optimismen fejler imidlertid ikke noget hos, hvad Amanda Jacobsen betegner som en gammel robust virksomhed.
»Airline business er meget dynamisk, og vi opgiver aldrig håbet om Sterling. Man ved aldrig, hvad der sker, når deres kontrakt med LSG Skychef udløber,« siger hun.
Indtil videre kan LSG Sky Chefs dog imødese gyldne tider. Cateringvirksomhedene overtager leveringen til Sterling til april og har ved overtagelsen sikret sig en fem-årig kontrakt, som indebærer levering af 4,5 mio. måltider om året udover salg under flyrejsen.
(Børsen 20/3)