Pressemeddelelse fra Skifteholdsinitiativet


Skifteholdsarbejderne snydt igen igen igen!

 

Arbejdsudvalget i Skifteholdsinitiativet har diskuteret overenskomstsituationen efter søndagens forlig på industriens område. 

Vi kan konstatere, at ingen af de krav, som skulle tilgodese folk på skiftehold og andre former for ubekvemme arbejdstider, er blevet imødekommet. Kun genetillæggene og lidt varslingsbestemmelse mellem holdskift, bliver der reguleret på. Dét bliver skifteholdsarbejde ikke sundere af! 

Alle ved, at de sundhedsmæssige og familiemæssige gener kun kan afhjælpes ved at folk på skiftehold får kortere arbejdstid og mere indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdet.

 Men det eneste der kom ud af forhandlingerne, var et løfte fra arbejdsgiverne om, at de nu vil bruge de næste tre år til at læse de utallige undersøgelser og rapporter, som alle påviser, at skifteholdsarbejde er sundhedsskadeligt! 

I Skifteholdsinitiativet håber vi, at man på de tilbageblevne overenskomstområder vil prioritere skifteholdsarbejdernes krav højere.  

Vi vil i samarbejde med de mange arbejdspladser og tillidsfolk, der har formuleret kravene til forbedringer for skifteholdsarbejderne, arbejde videre for disse krav. 

Arbejdsudvalget for Skifteholdsinitiativet 

Simon Tøgern

HK Medie- og Kommunikation Kbh.

50909642

 

Anders Laubjerg

Metal Kbh.

26798141

 

Hans Larsen

3F Industri og Service Kbh.

24866346

 

Ole Donbæk Jensen

3F Kastrup

23239816

 

Finn Sørensen

3F Industri og Service Kbh.

21292936