Information

 

fra

 

De Timelønnedes Klub

Gate Gourmet

 

 26/1 2009

 

Aftale mellem 3F og GG ledelsen, om LSG ansatte til SAS kontrakten

 

 

Over weekenden og mandag morgen har der været forhandlinger om en aftale, og der er nu indgået et kompromis alle parter kan acceptere.

 

Aftalen betyder, at der fortrinsvis bliver ansat folk fra LSG, der er egnede og selv ønsker at skifte til GG, men der bliver også mulighed for folk fra vores ”pipeline”.

 

Dem der ansættes fra LSG får 9 måneders overenskomstanciennitet og 20 måneders lønanciennitet.

 

Hvor mange nye kolleger der skal bruges, vides endnu ikke, men min. 80% af det endelige antal fra LSG bliver fastansat. Op til 20% bliver i første omgang ansat på 4 måneders kontrakt.

Hvis der, efter disse 4 måneder, er behov for at fastansætte flere kolleger, vil det være dem der er kontraktansat, der vil blive tilbud fastansættelse.

 

Der oprettes også en Jobbank, så dem fra LSG der ikke kommer med, får fortrinsret frem til udgangen af oktober 2009, hvis der skal ansættes flere vedr. SAS kontrakten.

 

Med aftalens indgåelse bliver der ikke nogen retssager mellem 3F og firmaet om, hvorvidt Virksomhedsoverdragelsesloven gælder i dette til fælde.

 

******

 

Mandag har jeg også haft møde med Lisbeth Andersen og folk fra de faglige klubber i LSG samt Henrik Bay fra 3F. Det drejede sig om de praktiske ting vedr. jobsøgning, samtaler, rundvisning osv.

GG låner formentligt lokale på LSG og laver ansættelsessamtaler der ovre, men intet er helt endeligt endnu.

 

Det praktiske om overgangen fra LSG til GG følges op på ledelsesplan lige som der tirsdag er møde mellem GG, LSG og SAS.

 

 

 

Jens Larsen

Fungerende tillidsrepræsentant