Branche News December

 

 

 

Dansk charterrekord

Antallet af gæster og overskuddet hos charterselskaberne overgår rekordåret 2005.
1.255.000 charterrejser købte danskerne i år. Dermed overgår charterbranchen sin rekord fra 2005, hvor der blev solgt 15.000 færre rejser. Det viser en opgørelse for hele charterbranchen, som Star Tour har lavet for Ritzau.
Det store salg af charterrejserne slår også igennem på bundlinjen, hvor charterselskaberne sidste år fik et samlet rekordoverskud på 362 mio. kr.
(Takeoff 29/12)

 Hemmelig klausul ved Sterling-salg

Sterlings nye ejere er gamle kendinge, og det skyldes hemmelig tilbagekøbsklausul.
Klausulen blev indgået sidste gang Sterling skiftede ejer. Det er meget normalt på Island med den slags aftaler siger en islandsk ekspert på området. Hvis virksomheden ikke når nogle fastlagte mål, typisk indenfor et år, er sælger tvunget til at købe tilbage.
Det er præcis et år siden, at Sterling blev solgt af Fons til FL Group for 1,5 mia. kr.
FL Group afviser dog, at der er tale om en klausul.
(Berlingske Tidende 29. 12. 2006)

 


Nye sikkerhedsrepræsentanter


3F-erne hos LSG Sky Chefs har valgt nye sikkerhedsrepræsentanter.
Valgt blev:
Norman Nørgaard, Ole Holst, Rene Engstrøm, Ivan S. Madsen, Daniel Rasmussen og Kim Larsen.
Vi ønsker tillykke med valgene.
(Kilde: 3F Kastrup Udgivet 28.12.06)
 Sterling sætter kurs mod Børsen


Den nye islandske rejsekoncern, Northern Travel, hvor Sterling nu indgår, skal børsnoteres.
"Vi går efter børsnotering om et par år," siger Northern Travels - og Sterlings - bestyrelsesformand, Palmi Haraldsson, til Børsens Nyhedstjeneste.
Sterling indgår sammen med flere rejseselskaber i den nye koncern, hvor Haraldsson med 44 % er største aktionær Ifølge ham forventes næste år 7,5 mio. passagerer.
FL Group får 34 % i det nye rejseselskab, mens de islandske investeringsselskaber Fons, kontrolleret af Palmi Haraldsson, og Sund ejer hhv. 44 og 22 %.
Fons, der tidligere ejede Sterling, har bl.a. lavprisselskabet Iceland Express, det engelske charterselskab Astraeus, det økonomisk skrøbelige danske rejsebureau Hekla Travel og 29 % af det svenske rejsebureau Ticket.
Sterlings fjerde ejerskifte på to år fører ikke til udskiftninger i Sterlings top: ”I hænger stadig på mig,” skrev Sterlings adm. direktør Almar Örn Hilmarsson onsdag i kort informationsbrev til de ansatte i Sterling.
Sterlings seneste ejerskifte får denne kommentar fra SAS Danmarks pressechef, Jens Langergaard, til nyhedsbureauet Direkt. "Sterlings ejerforhold er fortsat svære at gennemskue.”
(Takeoff 28/12)

 
 

Kastrup af den sorte liste

EU-kommissionen ophævede i fredags den såkaldte artikel 15-procedure over lufthaven.
Københavns Lufthavn er dermed tilbage i det gode selskab. Artikel 15-proceduren blev indført da Københavns Lufthavn ikke levede op til EU’s sikkerhedskrav. Efter en lang række kontrolbesøg har EU nu besluttet at lufthavnen lever op til sikkerhedskravene.
For lufthavnens passagerne betyder det, at man ikke længere skal igennem endnu et sikkerhedstjek, når man ankommer til sin destination.
(Børsen 27. 12. 2006)
 
  


Sterling sælges igen

Sterling solgt for 1,6 mia. kr
Efter kun godt et års ejerskab har islandske FL Group solgt Sterling videre med trecifret millionfortjeneste
Lavprisselskabet Sterling har igen fået nye ejere. I morges meddelte den islandske investeringsvirksomhed FL Group, som kontrolleres af finansmanden Hannes Smarasson, at Sterling er solgt til et nydannet virksomhedskonsortium, Northern Travel. Northern Travel skal betale i alt 20 mia. islandske kr. for Sterling, svarende til 1,57 mia. danske kr.
Bag Northern Travel Holding står Fons Eignarhaldsfelag med 44 %. Fons ejes af Palmi Haraldsson, der i vefteråret 2005 solgte Sterling til FL Group. FL Group er også selv medejer af det nystiftede Northern Travel Holding med en aktiepost på 34 %, mens de sidste 22 % ejes af tredje islandsk virksomhed med navnet Sund.
Northern Travel Holding får, udover ejerskabet af Sterling, også ejerskab af små 30 % af aktierne i den svenske rejsebureaukæde Ticket, ligesom lavprisselskabet Iceland Express og engelske Astraeus kommer med i det nystiftede virksomhedskonsortium. Desuden bliver det danske rejsebureau Hekla Trael 100 % ejet af Northern Travel Holding.
(Standby 27/12)
 
 
 

SAS til Kosovo

Vil flyve til Pristina en gang om ugen.
"Vi ved, at mange herboende fra området efterspørger en direkte flyvning til Pristina. Også hos det danske forsvar og de danske virksomheder, der er tilstede i området, er destinationen efterspurgt," siger adm. direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen, i en pressemeddelelse.
Ruten bliver befløjet med et MD87 med plads til 125 passagerer. Der er en returflyvning hver lørdag og flyvetiden er to timer og 40 minutter.
Udover den nye rute, øger SAS trafikken på tre destinationer.
København-Bruxelles øger fra 5 til 6 daglige frekvenser i hver retning På København-Aberdeen øges der fra 1 til 2 daglige frekvenser i hver retning og på København-Geneve øges fra 2 til 3 daglige flyvninger i hver retning.
(Standby 22/12)
 Varig smides ud af Star Alliancen

Med udgangen af januar ryger det brasilianske flyselskab Varig ud af Star Alliancen.
Brasilianske Varig har i år været til økonomisk tælling – men det nye Varig opfylder med sit reducerede rutenet ikke kravene for at være medlem af alliancen, oplyser Star Alliancens hjemmeside.
“For at kunne være medlem af Star skal flyselskaberne levere en række fordele, produkter og services til vore kunder verden over – det gør det nye Varig desværre ikke, derfor må det udtræde af Alliancen,” siger Star Alliancens adm. direktør,” Jaan Albrecht.
Star Alliancen, der i al stilhed i år har fejret ti års jubilæum, er verdens største målt i medlemmer:
Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines (Sydkorea), Austrian, bmi (British Midland) , LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, Swiss, TAP Portugal, Thai, United Airlines, US Airways og altså Varig fem uger endnu.
Alliancen har tre regionale medlemmer, Adria Airways (Slovenien), Blue1 (Finland) og Croatia Airlines.
Air China, Shanghai Airlines og Turkish Airlines bliver medlem indenfor et år eller to.
I alt har Star Alliancens medlemmer 16.000 daglige flyvninger til 841 destinationer i 157 lande.
(Takeoff 22/12)
 
 
 

Fremgang for Sterling

Kunderne strømmer til. Kabinefaktor frem med 7,4 procent.
73,5 procent af Sterlings sæder var besat i november måned og det er en fremgang på 7,4 i forhold til 2005. Kommerciel Direktør Stefan Vilner er godt tilfreds, og regner stærkt med at nå et positivt resultat i år.
I gennemsnit var Sterlings kabinefaktor for årets første 11 måneder på 78,4 pct.
(Jyllands Posten 20. 12. 2006)
 
 
 

SAS Danmark tredobler chartersalg

Med SAS Danmarks forlængelse af aftale med Apollo, flyver SAS næste år charterflyvninger for 600 mio. kr. – tre gange så meget som i 2005.
Udover næste år at flyve SAS Danmarks 100.000 af Apollos 130.000 forventede danske gæster, har SAS Danmark også storaftale med Star Tour Danmark. Dermed når SAS omsætning på 600 millioner kr. på charter i 2007 - tre gange så meget som i 2005, skriver Børsen.
Alene Apollo-aftalen har en værdi på ca. 200 millioner kr.
SAS-aftalen med Star Tour Danmark giver ekstra-betalende Star Tour-gæster adgang til SAS-loungen i Københavns Lufthavn samt loungen i Billund.
(Takeoff 19/12)
 

 

Sterling åbner Stockholm - København


Sterling er klar til at tage konkurrencen op på, hvad selskabet kalder en af de vigtigste ruter i Skandinavien.
Det sker på baggrund af Sterlings flotte resultat i tredje kvartal på Aalborg – København ruten.
”Vi er kommet for at blive og styrke vores position i Stockholm,” siger Sterlings Kommercielle direktør Stefan Vilner. Åbningen af ruten sker i et codeshare-samarbejde med FlyNordic.
”Sterling er glad for at udbygge samarbejdet med FlyNordic og i fællesskab tilbyde vores fælles kunder 4 daglige afgange på hverdage,” siger han.
Ruten åbner den 26. marts 2007, og salget af billetter starter den 12. december 2006.
(Standby 8/12)
 


Pæne trafiktal fra SAS

SAS tjener mere på billetterne end i de seneste mange år, og passagertallet stiger støt
En cocktail af højere billetpriser, billigere fuel og generelt bedre belægning i flyene. Det er den korte konklusion på SAS’ trafiktal, der blev offentliggjort her til morgen.
I alt transporterede SAS ca. 3,3 mio. passagerer i november, hvilket er ny rekord. Og samtidig tjenes der flere penge pr. solgt billet. Den såkaldte yield er således steget med 14,6 pct. i forhold til november måned sidste år.
Aktieanalytikerne tager godt imod de nye SAS-tal, om end enkelte dog fortsat peger på, at belægningsprocenten fortsat kunne være bedre.
(Standby 7/12)
 
 
 
Glad og stolt Sterling-direktør

Som det første lavprisselskab skal Sterling fra årsskiftet flyve offentlige ansatte på tjenesterejse i ind og udland.
Sterlings aftale med Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) omfatter i alt 13 ruter; 10 fra København, 2 fra Billund og 1 fra Aalborg.
Ud af de 13 ruter er Sterling særlig tilfreds med de 7, hvor flyvningerne ikke skal deles med andre luftfartsselskaber. Det drejer sig om Sterlings ruter fra København til Oslo, Berlin, Rom og Krakow, lavprisruterne fra Billund til London og Paris og Sterlings nye rute fra Aalborg til London.
Sterlings Kommercielle direktør Stefan Vilner siger glad og stolt:
”Dette er en blåstempling af Sterling som luftfartsselskab, der viser at staten har tillid til det nye Sterling, som medarbejdere fra både Maersk Air og det gamle Sterling med succes har kæmpet for at gøre til en seriøs spiller i branchen,” siger han.
Sterling estimerer, at deres aftale med SKI har en værdi på ca. 80 millioner DKK.
(Standby 5/12)

 
 
 
SAS taber ruter

I den nye offentlige rammeaftale om indkøb af flybilletter er lavprisselskaber blevet lukket ind i varmen.
Ansatte i staten og kommunerne skal fremover så vidt muligt flyve med SAS og flyselskabets partnere.
Det fremgår af den aftale, som SAS har lavet med Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI). Aftalen gælder for de næste to år og inkluderer SAS-partnerne Deutsche Lufthansa, Austrian Airlines og Swiss International. SAS anslår, at aftalen har en årlig værdi på ca. 190 mio. kr. for de fire flyselskaber.
Det dækker ca. 65 pct. af alle flyrejser for de kommunalt og statsligt regi. Heraf venter SAS at tage sig af godt 55 pct. af rejserne.
"SAS og partnere er valgt på en stor del af ruterne, hvoraf vi alene på 85 af ruterne er valgt som eneleverandør. Dermed er vi den største og foretrukne leverandør til staten og kommunerne de næste to år," siger Niels Henrik Hansen, direktør for Corporate Sales i SAS Scandinavian Airlines Danmark til Børsen.
På den strategisk vigtigt rute mellem København og Oslo er SAS dog blevet valgt fra, mens Sterling er blevet eneleverandør på ruten.
"Vi har budt ind på ruten ud fra kommercielle betragtninger, hvis vi havde budt lavere, havde det ikke været rentabelt for os. Det er vi ærgerlige over, men på den anden side er rammeaftalen ikke en bindende aftale, så vi forventer da at vores udmærkede produkt kan genere noget trafik til os," siger Niels Henrik Hansen i Jyllands Posten.
(Standby 5/12)

 

 

Med venlig hilsen
WWW.KLUBKAOS.DK

 

 

 

Avanceret hjemmeside statistik med mulighed for usynlig tæller - opret en gratis tæller nu